Meimon

Contact

Ik ben Lia Visser

Net als iedereen wil ik graag tot op hoge leeftijd fit, soepel en gezond blijven. Ik houd niet van dingen die moeten, dingen die niet fijn voelen, maar die wel “goed voor me zouden zijn”, want dan ga ik ze uiteindelijk toch niet doen. En ik wil ook nergens aan voldoen. Ik houd wel van muziek, van dansen, en ook van lekker bewegen, maar ook van rust en stilte. Ik ontdekte dat ik in beweging kom als ik de passie kan voelen in alles wat ik tegenkom.

..dat ik in beweging kom als ik de passie kan voelen..

Omdat ik ook creatief ben op heel veel gebieden, is – als vanzelf – het bewegen op muziek ontstaan, door de Shiatsu en Do In opleiding die ik heb gedaan bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu en door mijn Yoga- en Tai Chi-ervaring. Ik had het zelf nodig. En ik merkte dat iedere keer als ik zo aan het bewegen was, of dat ik “bewogen werd” door de muziek, dat ik me daarna een ander mens voelde. Vaak al na een half uurtje. Hoe stijf, gestresst of hoe bedrukt ik me soms ook voelde, het werkte altijd.

..dat ik “bewogen” werd door de muziek..

Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in allerlei wijsheid. In oude oosterse culturen, oude Keltische wijsheid, maar ook in nieuwe wijsheid, zoals ontwikkelingen en ontdekkingen in de westerse psychologie, mindfulness en quantumleer. En dan ben ik altijd op zoek naar de verbinding tussen dit alles en mijn eigen simpele dagelijkse leven. Want hoe onbegrijpelijk ingenieus het leven, de mens en de kosmos ook in elkaar zitten, steeds duidelijker wordt voor mij dat hoe simpeler je je leven en je denken kunt maken hoe meer verbinding je kunt voelen.

..de verbinding tussen dit alles en mijn eigen dagelijkse leven..

En zo passen deze puzzelstukken weer in elkaar. Want de verbinding is er. Altijd. Met alles. Wat ik zoek. Wat ik vind. Als ik stop met zoeken. Als ik beweeg. Als ik tot stilstand kom. Als ik mijn hart voel opspringen. Als ik schrijf. Als ik iets maak. Als ik de aarde voel onder mijn voeten of in mijn buik. Als ik luister. Als ik kijk met mijn hart. Als ik voel. Als ik je ontmoet. Als ik met de muziek een wereld creëer waar ik nog nooit geweest ben. Of gewoon als ik heel simpel buiten de wind hoor ruisen of de vogels hoor.

Als ik dans en als ik strek

Omdat ik moest leren met de stroom mee te gaan en niet er tegenin (om een heleboel energie te besparen) -wat echt niet meevalt, want we zijn in het westen vaak niet zo opgevoed – kwam ik het taoïsme tegen. Als iets niét zweverig is en juist heel ontnuchterend, dan is dát het wel en het maakt alles maar dan ook álles eenvoudig.

..Alles eenvoudig..

En zó eenvoudig, dat het voor ons haast niet te doen is. ? Maar dus wel een fantastische en basic houvast. Het taoïsme is voor mij de meest zuivere oorsprong van zen en mindfulness bij elkaar. Maar nogmaals zó eenvoudig, dat je meer uitleg wil. Maar dat krijg je niet. Dus je moet zelf op zoek. Je eigen weg, je eigen unieke pad gaan. En dan vind je soms wat. En alles wat ik vind wil ik meteen met je delen, want dan snap en voel ik het zelf ook beter. En daar kom ik jou dan soms tegen. Ik “ont”moet.

Als ik je ontmoet

Tot gauw!

Wil je een proefles meedoen? Bel dan naar GrapeFine Sports 06-24 33 91 88
Heb je andere vragen?

Mail naar info@meimon.nl.
Bellen kan niet altijd, maar een berichtje naar 06-28866189 is prima.