Meimon

Dao Dans Yoga-dag

Hoe lekker is dat? Een hele dag de tijd voor jezelf. Lekker lang kunnen blijven liggen na de yogales. Veel thee ? en lekkere dingen en meer verdieping van een aantal oefeningen, dus meer naar binnen, maar ook meer naar buiten (letterlijk) én als creatieve expressie (figuurlijk) op allerlei manieren.

Tijd voor jezelf, een yogawandeling, weer of geen weer, geleide meditatie, stilte, en voor yoga tussendoor natuurlijk, lachen, een goed gesprek ontstaat vanzelf. Eten met elkaar, verdiepende Shiatsumassage (drukpunten), vanzelfsprekend lekkere thee, intuïtieve oefeningen (niet moeilijk, wel leuk), en wat er naar bovenkomt, rijgen de dag aan elkaar tot 1 geheel.

Inspiratie dicht bij huis en toch even helemaal weg…


2020 – De Reis

Dit hele jaar is een bijzondere reis. En ook de yogadag zou over De Reis gaan. En nu weten we nog niet wanneer we gaan en waarheen en hoe we dat dan gaan doen. Voor nu is het gewoon de ene voet voor de andere zetten en weten wanneer het tijd is. En zo is het natuurlijk eigenlijk altijd. Dus ook dit is weer een verrassing.


2019 – Geen modder? Geen lotus!

Op deze bloemige en zonnige dag was er aandacht voor jouw modder, waar je ooit doorheen ging en wat het je gebracht heeft. Kijk toch eens!! 
Je inbreng is spelenderwijs door de yoga en de andere oefeningen naar boven gehaald. Het kunstwerk is nog steeds te bezichtigen in de groepsruimte van GrapefineSports en bevat – verborgen – nog steeds jullie zeer persoonlijke inbreng, zowel als modder en als expressie van hoe mooi en compleet je (daardoor) geworden bent.
Tussendoor is zelfs een mantra ontstaan, die als een puzzel in elkaar is gezet en gezongen natuurlijk.

Ohm verbindt natuur – Cosmic Blues – Liefde en licht voor iedereen – Yo!


2018 – Hoe gaat het nu met je?

Hoe gaat het nu met je? Wat heb je vandaag nodig? Heel simpel. Doen wat in je opkomt. Schrijven wat in je opkomt. Teken of schilder wat in je opkomt. En er ontstonden bij iedereen prachtige gedichten, zomaar, al wandelend, al stilstaand en bijna als vanzelf, gebruikmakend van de weidse open ruimte. Om je heen, maar ook van binnen. Als rode draad de “Zomergroet” die door de dag heen geweven was en zo steeds beter te voelen was. En 1 groot kunstwerk van verbinding, dat vloeiend en organisch ontstond, op een prachtige zomerse dag.