Meimon

Dao Dans Yoga

Zoek je rustig vaarwater?

En je weet niet hoe je uit de stroomversnelling moet komen?
Je houdt van het leven, maar nu en dan (en zeker nú) is het nogal veel, ben je even de weg kwijt, of soms wil je even niks, simpel. Je hebt rust nodig en ontspanning. Nu.

Hoe zet je de knop om?

Er is zoveel dat om aandacht schreeuwt. Alles moet kunnen, alles moet maar doorgaan. En dan moet je ook nog goed voor jezelf zorgen en voor de mensen om je heen, gezond eten, betrokken zijn en bewegen. Maar hoe doe je dat, als je eigenlijk juist even niets aan je hoofd wil?

Dao Dans Yoga heeft alles in één, zonder prestatiedrang.

Onder de naam Meimon geef ik les in Dao Dans Yoga. 
Op deze website kun je daar van alles over lezen, met heel veel woorden. Maar wat het precies is, dat is eigenlijk niet te zeggen.

Waarom is dat lastig uit te leggen?

Omdat Dao Dans Yoga over je gevoel gaat. Eigenlijk gaat het over het hele leven. En over emoties en over muziek en over creativiteit en schoonheid. Nou, leg dat maar eens uit! Het spreekt voor zich dat je het beter kunt dóen, dan erover te praten, want het is ook iedere keer anders, net als het weer, je humeur of het leven. Misschien is het wel helemaal geen yoga. Of juist wel…

Hoe kan je dat nu allemaal in een “yoga”-les doen, of voelen?

Muziek is emotie. Zonder muziek kom ik zelf niet gemakkelijk in beweging. Ik heb voor mijzelf ontdekt dat muziek “mijn knop” is en mij heel snel terugbrengt bij mijn gevoel. En dat gevoel heb je nodig om te weten wat jij nodig hebt, of dat nu oppeppend, activerend, naar binnen kerend, spiritueel of verstillend is. Dus in mijn lessen helpt de muziek je – en ik gebruik echt bijna alle muziek van de wereld – om het gevoel in je lijf te krijgen en samen met de bewegingen – die soms vanzelf ontstaan en meestal heel eenvoudig zijn – geef je als vanzelf uitdrukking aan wat er van binnen leeft én ben je heerlijk in beweging én hebben de bewegingen ook vaak nog een doel dat niet zichtbaar is, maar dat doorwerkt in je energie en in je organen. En ja, vaak word je dan ook geraakt.

Dao Dans Yoga is een wekelijks kadootje

Maar dat is nog niet alles. De vaak vloeiende en herhalende bewegingen veroorzaken een heerlijk ontspannen gevoel. Aan het eind van iedere sessie kom je als vanzelf tot rust, tot stilstand en vooral tot stilte. Je voelt je weer één geheel. Lichaam en geest werken weer beter samen, zoals het hoort. Je hebt veel spieren gebruikt zonder dat het als een work-out voelde. En in je hersenen, en in je geest is dan ook veel gebeurd en opgeruimd zonder dat je dat merkte. En ook al is de muziek aan het eind heerlijk rustig, eigenlijk heb je die dan niet eens meer nodig.

De ontspanning ontstaat van binnenuit

Je kan er weer even tegen

En je hebt een stuk gereedschap gekregen dat je kunt gebruiken zodra je het nodig hebt. En tegelijkertijd train je jezelf, je ademhaling en dus ook je geest, zodat het makkelijker wordt met de dagelijkse stroom mee te drijven en je er niet door te laten wegspoelen.

je lijf en je gevoel
je ritme en je vrijheid
je vuur en je stilte
je humor en andere emoties
je adem en je kracht
je weerstand en je liefde
je krijger en je overgave
yin en yang
de weg van binnen naar buiten en weer terug
vanuit de actie van je leven en de muziek ook even de stilte laten ontstaan
yoga als dans
de dans van het leven

Dans of Yoga?

Ontstaan uit Yoga & Poweryoga, Shiatsu & Do-In, Tai Chi & Chi Kung, en een grote liefde voor muziek en eigenlijk ook de Argentijnse tango, is er geen vast etiket op te plakken en ontstaan de oefeningen naar behoefte, seizoen en intuïtie. Beelden in je hoofd. Soms gaan we naar buiten en heb je het geluid van de wind en de vogels. En binnen, muziek die je raakt – soms stil, vaak met een nadrukkelijke, gestage maar toch rustige hartslag – en van daaruit bewegen. Dat is dubbele passie.

Stromen

Een vast onderdeel in deze les zijn vormen die “Stromen” heten. Hoe vaker je een Stroom doet, hoe lekkerder die gaat voelen en hoe makkelijker die als water in je systeem doorsijpelt, zodat het na verloop van tijd als vanzelf gaat en je er steeds meer van kunt gaan genieten en overal en altijd weer kunt toepassen of weer kunt oppakken. Lees meer over Stromen . Daarnaast wordt de les aangevuld met wisselende en steeds verrassende oefeningen, die je vooral leren om je eigen grenzen en behoeften te kennen.

Nieuwsgierig?

Doe met ons mee! Meld je aan voor een proefles!

Deelname is mogelijk bij GrapefineSports in Zuidland.
Er zijn wekelijkse lessen op vrijdagochtend om 9.00 uur en op woensdagavond om 19.00 uur. Normaliter zijn deze lessen meestal binnen met fijne muziek. Vanaf half mei ongeveer gaan we ook regelmatig heerlijk naar buiten!! Kijk daarvoor op de pagina Buiten


De lessen zijn geschikt voor alle nivo’s en alle leeftijden vanaf 18 jaar.
We werken op blote voeten of op sokken. 
Neem voor buiten je eigen yogamat mee. Een fleecedeken is altijd heel handig en voor allerlei doeleinden te gebruiken.
Voor binnen heb je ook een badlaken nodig als je een mat van de sportschool gebruikt.
Gemakkelijke loszittende kleding in laagjes is het prettigst.

Meld je aan voor een proefles!
Je bent van harte welkom!