Spelen met structuur

Spelen met structuur

In rare tijden of in perioden dat er dingen in je leven gebeuren die je niet had voorzien, ben je soms ineens je structuur kwijt. En daar kun je behoorlijk van slag van zijn. Sommige mensen hebben meer structuur dan andere (nodig). Maar structuur biedt toch een zekere mate van houvast en iets om op terug te vallen. Iets waar je niet over na hoeft te denken. En daardoor voelt het prettig. Het is bekend en het gaat ons gemakkelijk(er) af dan nieuwe of vreemde dingen.

Zit je heel erg vastgeroest in je structuur? Dan heb je het nu vast moeilijk.

Ben je iemand die zijn hele leven al probeert met alle macht een structuur aan te brengen?

Maak het je niet te moeilijk

Structuur is prima! Maar speel ermee. Geef jezelf de ruimte en pin jezelf niet helemaal vast. Aan de randen breng je met humor wat variatie aan in welke structuur dan ook. Dat houdt alles aantrekkelijk en je kunt je opnieuw verwonderen over wat het je oplevert.

En als je je “draai” weer hebt gevonden, onderzoek dan opnieuw of je structuren nog werken. Zo niet, dan is het dan pas het moment om iets “structureels” te veranderen.

In onderstaande yoga-video spelen we ook met de structuren die je al kent en waar je gewoon op kunt vertrouwen. En hier en daar variëren we wat. Probeer niet alles precies te volgen. Laat je intuïtie je vertellen hoe het verder gaat. Je lichaam weet wat het nodig heeft. Juist nu. En vergeet niet om de muziek erbij aan te zetten. Hoeft niet, maar het is wel lekker en het inspireert je om te spelen.