Lichtkracht

Lichtkracht

Dit is een hele belangrijke pagina. Met de dag lijkt het belang van het licht, ons licht, jouw licht groter te worden. De enige manier om geweldloos de wereld ten goede te veranderen. En onze wereld, de mensheid en de aarde hebben het nu nodig. Niet ooit, in een soort van ver paradijselijk iets wanneer ik dood ben. Nee. Nu.

Een groot bewustzijn van verbinding, van liefde en licht. Vanuit het hart verbonden voor het welzijn van allen.

Voor mij klinkt dat nog steeds als behoorlijk zweverige taal en als clichés die we op de zondagsschool hoorden, vooral met kerst. En in reclames en zweverige kringen. Ook al wil ik het en geloof ik het. Het klonk meestal als heel erg ver van mijn bed. Iets wat niet voor gewone mensen is weggelegd en zeker niet bereikbaar voor mij, zonder dat ik in een Tibetaans klooster ga wonen.

Maar de laatste tijd kreeg ik zelf een enorme behoefte aan een antwoord. Wat mij iets zou kunnen geven om me aan vast te houden. En het voelde al heel lang alsof het in de wereld zo niet langer kon gaan. Hoeveel onderwerpen zijn er wel niet waarvan we met zijn allen denken: Dat kan toch zo niet langer? En nu helemaal. Ik begon de wereld te ervaren als iets wat niet meer klopt. Of ik in een nare droom was terechtgekomen, waarvan ik nooit, maar dan ook nooit had gedacht dat het me werkelijk zou overkomen. Ik heb dat vast niet alleen.

Het is een bijzondere tijd. Niet in één opzicht, maar in alle opzichten en alle inzichten. Volgens eeuwenoude inzichten, oude geschriften, maar ook heel erg veel nieuwe, zo ontdekte ik. Want ik ging natuurlijk op zoek naar dat antwoord. Hier en daar had ik wat strohalmpjes en lagen er al wat zaadjes klaar, die ik wat aandacht moest geven om ze te laten groeien. En uiteindelijk ontstond er een stroompje energie in de goeie richting.

En het leek alsof er steeds meer bijkwam. Of alles wat ik tegenkwam steeds meer ging kloppen.
Of alles bij weer elkaar kwam. Lichtpuntjes….?

Ik vond steeds meer aanknopingspunten en anderen die kennelijk al wisten hoe het zat. En of het nu lezingen, boeken, nieuwsbrieven of muziek of gesprekken met mensen dicht om mij heen waren, steeds meer kreeg ik bevestiging dat dit de manier is om de wereld te veranderen. En ja, natuurlijk begint dat bij mijzelf, maar daar blijft het niet bij. Ik kreeg het gevoel, dat ik toch langzaam weer wat kon ontspannen. En al eeuwenlang verlangen mensen ernaar dat de wereld lichter wordt en mooier en beter en eerlijker voor iedereen – en vooral ook in vrijheid voor iedereen. Maar het verlangen wordt steeds groter. En ook de noodzaak wordt steeds groter en voelbaarder. Als al die mensen die dit ook zo graag wensen samen die stroom gaan voeden, dan wordt het een enorme brede en krachtige rivier, die niet meer te stoppen is en die zich naar alle kanten vertakt en met zijn water al het leven gaat voeden. En niet alleen met water, maar met licht en liefde en alles wat daarbij hoort.

Maar hoe werkt het dan, vraag je je af? Wat gaan we dan doen? Wij, die dit ook allemaal willen, wat moeten we doen? Ik maak me nú zorgen. Ik zie nu iedere dag het nieuws waar ik niet vrolijk van wordt. Als ik net doe of het er niet is, dan is het nog niet weg, toch?
Dat gevoel had ik ook.

Zorgen en negatieve berichten kunnen je behoorlijk afleiden van het goede. Vermijd mediakanalen waar je niet vrolijk van wordt. Laat je geen angst aanpraten. Angst is een fantastisch middel om een hele massa in een negatieve greep te houden en gemakkelijk een kant op te sturen. Of neem alleen het hoogst noodzakelijke nieuws tot je en daarna laat je het voor wat het is en richt je je weer op de mooie en vaak maar kleine dingen in je leven. Laat je ook niet verleiden tot steeds maar weer die herhalende gesprekken als lange klaagzangen die jou en iedereen alleen maar zwaar maken en naar beneden halen. Kortom: zorgen en negativiteit zijn er gewoon, maar laat het niet aanwakkeren door er aandacht aan te besteden.

Misschien is het je ook opgevallen: iedere keer komt er iets aan het licht

Iedere keer komt er weer iets aan het licht, wat eerder niet bekend was maar verborgen. Steeds meer komt er van alles naar buiten wat eigenlijk het daglicht niet mocht zien. Dus voelt het nu regelmatig en misschien steeds meer als één grote puinhoop. Ik ga het niet allemaal opnoemen natuurlijk. Maar misschien herken je wat ik zeg. Dat je denkt: is er nog wél iets goed in de wereld?
Het lijkt op het eerste gezicht ook heel fout, dat er zoveel misstanden naar buiten komen. Maar als je er goed over nadenkt, is het een goed teken. Het betekent dus ook dat er veel mensen zijn, die juist wíllen dat alles zichtbaar wordt, dat er niets meer verborgen blijft wat anders maar zijn gang kan gaan. Dus hoe meer licht, hoe meer er zichtbaar wordt. Dus eerst moeten we door een periode waarin alle rotzooi uit de kast komt en opgeruimd moet worden. Ontken niet dat het er is. Wees blij dat het zichtbaar werd. En vervolg je eigen pad.

Voordat je alle links en informatie gaat lezen op die ik voor je heb verzameld op deze pagina, moet je weten: eigenlijk is het heel simpel.

Stem jezelf iedere dag af op het mooie, het goede en het licht en de liefde in je leven, klein of groot.
Laat je door niets hiervan afbrengen of afleiden

Voed alleen in je dagelijkse leven wat goed voelt. Word je bewust van gewoonten, die je eigenlijk helemaal niet blij maken en waarvan je niet eens meer weet waarom je het doet. Word wakker! Stop. Creëer nieuwe leuke en fijne gewoonten, die je energie geven en die je licht maken. Adem! Luister naar wie aandacht verdient. Maak je los! Schud je uit! Beweeg! Lach! Dans! Zing! Knuffel (maar gebruik je verstand)! Creëer! Laat het zien! Straal!

Hiermee zorgen we dat we in het licht blijven. Dat we licht blijven en het licht groter maken en versterken en dat vooral volhouden. Natuurlijk klinkt dat weer heel verheven, maar zoals gezegd, dat doe je gewoon in je eigen huis, in je eigen kring, in je eigen dagelijkse bestaan op een hele simpele manier. Misschien heb je ook antwoorden nodig en de inspiratie van andere lichtwerkers. Ik zal je veel informatie aanreiken die je kunt lezen, alleen als je dat wil. Niet noodzakelijk, maar anderen kunnen het nog veel mooier en beter uitleggen dan ik. En soms ben je het even kwijt en is het fijn om het weer opnieuw te kunnen lezen of horen. Als geruststelling. Ik wel in ieder geval.

En verder is het enige wat je kan doen: even stoppen, even pauzeren, ademhalen aandacht brengen naar hoe het met je gaat. Waar je bent en wat je doet en met welke intentie. Zie de opening, voel de ruimte. Naar een andere wereld, een wereld die we langzaam gewoon met elkaar creëren. Waar al het goede voor alles en iedereen mogelijk is. En jij ziet het voor je en ik ook en alle anderen ook. Hoe fantastisch gaat dat worden???

Ik zie het voor me en jij en wij allemaal ……en steeds meer……

Hieronder heb ik hulpmiddelen tot inspiratie verzameld. Misschien heb jij er iets aan. Misschien ga je begrijpen wat mij nieuwe houvast heeft gegeven. Want ieder beeld, iedere foto, ieder stuk muziek, ieder boek of iedere tekst en meditatie wat met deze intentie is gemaakt draagt bij aan vergroting van licht en liefde. In die zin komt dat allemaal samen en werkt het samen om de wereld beter, mooier en liefdevoller te maken, als een prachtige en krachtige lichtbundel. Absorbeer dat niet allemaal in één keer. Gebruik je intuïtie om te kiezen wat je vandaag nodig hebt. Morgen is het weer anders, of niet. Zet hem in je favorieten als je hier af en toe wil terugkomen om het nog eens te lezen of om iets te horen. Er komen ook vast nog aanvullingen.
Misschien heb je nog meer houvast voor mij en voor iedereen die dit leest? Dan zet ik het erbij.

En ja, natuurlijk is het een goed idee om deze pagina te delen met wie je maar wil, als je dat wil. Laat die rivier van liefdevolle inspiratie maar groter worden. Zo wordt Licht – Kracht.
Wetenschappelijk bewezen dat het werkt, hoe meer zielen, hoe meer ……

Klik op één van de paarse knoppen om meer te lezen, te luisteren of te bekijken.

Het gebeurt nu!

Zij is socioloog en coach. Zij demonstreert in haar video hoe licht en liefde van onderaf de mensheid en de wereld geweldloos kunnen veranderen. Realiseer je dat dit is opgenomen in 2017!! Prachtige inspiratie!

Martha Beck

Genezend Vermogen

Hij was arts, maar inspireert nu op een heel andere manier. Iedere zondagochtend live Lichtmeditatie. Helder. Duidelijk.
Tot eind van het jaar 2021 live via zoom
Of hier meteen luisteren.

Henk Fransen

Een Cirkel Doorbroken

Zij krijgt haar hele leven al lessen en informatie van een andere wereld en geeft dit door. Zonder haar boeken zou ik nu niet zo hoopvol zijn.
“Samen zetten we de nieuwe Aarde in de grondverf”

Thea Terlouw

Flower Of Light

De titel van dit nummer inspireerde tot een hele playlist. Een zachte golf van rust, kalmte en prachtig gloeiend licht. Een weldaad op donkere dagen. Gun jezelf dit op een geschikt moment.

Helende muziek

Geleide meditatie

Hier kun je luisteren naar mijn lekker lange geleide meditatie, gebaseerd op wetenschappelijke kennis, geïnspireerd op alles op deze pagina.
Neem de tijd en ga er lekker van genieten!

Lichtnetwerk

Aanstekelijke oppeppers

Zij is een creatief spirituele verhalenverteller. Zij spreekt uit haar hart en is zeer aanstekelijk. Luister hier naar haar spontane blogs die zij al wandelend in het bos opneemt.

Devorah Spilman

Uiteindelijk is alles goed

Zij is één van de boegbeelden van de nieuwe spirituele beweging, en leert mensen hoe ze zichzelf kunnen helen, en daarmee de hele wereld helpen helen.
Puur en zuiver doorgegeven.
Op deze pagina vind je veel te lezen over en van haar. Een hele geruststelling!

Christina von Dreien

Kunst maken

Alles wat je naar buiten brengt is een expressie vanuit je diepere zelf, dat het licht wil zien, in welke vorm dan ook. Begin simpelweg met 1 woord: LICHT of welk ander woord.
En daarna laat je de rest vanzelf naar boven komen. Lijnen, kleuren, woorden, glinsters, lampjes. Misschien ga je steeds groter en verder….
Misschien kunnen we een tentoonstelling organiseren van al onze lichtkunstwerken?

Nee, er valt hier niks te klikken.
Je kunt alleen een vel papier pakken en zelf een woord opschrijven…..en doorgaan……
Of gewoon om je heen kijken….

O, ja, toch….kunstwerken

I am here for you

How can you love when you are not there?
You have to be there
Your true presence
To love means to be there

Geniet van zijn simpele les

Thich Nhat Hanh

Lichtstraal van Ilona

“Het licht in mij, ziet het licht in jou. Dankbaar voor onze bijzondere verbinding.
De start van de yogalessen bij jou, en jij daarmee aan de wieg stond van mijn bewuste spirituele pad.
Bewust zijn, dat elke dag groeit, het licht groeit mee.
Zweverig wordt steeds meer geaard. Uit mijn hoofd naar mijn hart. Daar waar de liefde voor de natuur en onze aarde diep verankerd is.
Met de wens en vertrouwen dat alles in vrede met elkaar in verbinding mag zijn.

Verbinding die nu nog door velen wordt gezien als verdeeldheid. Mijn inzicht: Verdeeldheid is de kans om te zien dat we allemaal een stukje van de puzzel zijn.”

Lichtfladderaars

Jezelf gelukkig schrijven

Schrijven helpt mij altijd.
Zomaar wat wegschrijven, dat kan.
Maar een klein beetje houvast is fijn.
In de vorm van een oefening, op basis van een thema, muziek of een citaat.

Zo kom je tot de essentie.

Christine reikt hiervoor heel veel aan.

Christine de Vries

What the world needs now

Sommige deugden vind ik niet gemakkelijk, zoals Discipline, Dankbaar, Vergevingsgezind, maar met de beschrijving en vragen van Annelies Wiersma voelen ze ineens anders aan.

Ze werpt er weer een ander Licht op.

Ook een mooie aanleiding om even te schrijven.

Annelies, Kei in deugden