Home

Zoek je rustig vaarwater?

En je weet niet hoe je uit de stroomversnelling moet komen?

Je houdt van het leven, maar nu en dan (en zeker nú) is het nogal veel, ben je even de weg kwijt, of soms wil je even niks, simpel. Je hebt rust nodig en ontspanning. Nu.

Hoe zet je de knop om?

Er is zoveel dat om aandacht schreeuwt. Alles moet kunnen, alles moet maar doorgaan. En dan moet je ook nog goed voor jezelf zorgen en voor de mensen om je heen, gezond eten, betrokken zijn en bewegen. Maar hoe doe je dat, als je eigenlijk juist even niets aan je hoofd wil?

Dao Dans Yoga – alles in één, zonder prestatiedrang.

Onder de naam Meimon geef ik les in Dao Dans Yoga. 

Op deze website kun je daar van alles over lezen, met heel veel woorden. Maar wat het precies is, dat is eigenlijk niet te zeggen.

Waarom is dat lastig uit te leggen?

Omdat Dao Dans Yoga over je gevoel gaat. Eigenlijk gaat het over het hele leven. En over emoties en over muziek en over creativiteit en schoonheid. Nou, leg dat maar eens uit! Het spreekt voor zich dat je het beter kunt doen, dan erover te praten, want het is ook iedere keer anders, net als het weer, je humeur of het leven. Misschien is het wel helemaal geen yoga. Of juist wel…

Hoe kan je dat nu allemaal in een “yoga”les doen, of voelen?

Muziek is emotie. Zonder muziek kom ik zelf niet gemakkelijk in beweging. Ik heb voor mijzelf ontdekt dat muziek “mijn knop” is en mij heel snel terugbrengt bij mijn gevoel. En dat gevoel heb je nodig om te weten wat jij nodig hebt, of dat nu oppeppend, activerend, naar binnen kerend, spiritueel of verstillend is. Dus in mijn lessen helpt de muziek je – en ik gebruik echt bijna alle muziek van de wereld – om het gevoel in je lijf te krijgen en samen met de bewegingen – die soms vanzelf ontstaan en meestal heel eenvoudig zijn – geef je als vanzelf uitdrukking aan wat er van binnen leeft én ben je heerlijk in beweging. En ja, vaak word je dan ook geraakt.

Dao Dans Yoga is een wekelijks kadootje

Maar dat is nog niet alles. Aan het eind van iedere sessie kom je als vanzelf tot rust, tot stilstand en vooral tot stilte. Je voelt je weer één geheel. Lichaam en geest werken weer beter samen, zoals het hoort. Je hebt veel spieren gebruikt zonder dat het als een work-out voelde. En in je hersenen, en in je geest is dan ook veel gebeurd en opgeruimd zonder dat je dat merkte. En ook al is de muziek aan het eind heerlijk rustig, eigenlijk heb je die dan niet eens meer nodig.

Je kan er weer even tegen

En je hebt een stuk gereedschap gekregen dat je kunt gebruiken zodra je het nodig hebt. En tegelijkertijd train je jezelf, zodat het makkelijker wordt met de dagelijkse stroom mee te drijven en je er niet door te laten wegspoelen.

Doe met ons mee! Meld je aan voor een proefles!